sâmbătă, 20 octombrie 2018

Test display LCD 6 digiti, 7 segmente cu HT1621

Dupa o relativa ratacire mi-a sosit si mie display-ul. Lui Nicu Florica i-a sosit mai devreme, si a reusit sa faca munca cea mai grea de studiu si a pus o sinteza la el pe blog, asa ca nu am mai inventat o alta roata ci am preluat munca lui. 
Initial am realizat testul lui ca sa-l testez si pe cel ajuns la mine, dupa care am adaugat un senzor DHT11, si un DS1307 pentru a vedea cum se misca cu date reale. Am pastrat schema lui la care DHT-ul l-am legat la D3, la A4 si A5, SDA si SCL de la modulul cu DS1307. Am adaptat codul lui si a iesit ca in imaginile de mai jos (varianta mea de test este disponibila pe github):

Afisare ora si minut

 Afisare temperatura


 Afisare umiditate


 Imaginea cu montajul de test


Am vrut sa sting LED-ul de fundal si am descoperit ca acesta era legat direct la +5V, ca in imaginea urmatoare:

Am folosit o tresa de dezlipit pentru a scoate puntea de cositor din stinga si am facut-o in dreapta. Astfel pinul LED disponibil in dreapta display-ului a devenit functional.


Ca dimensiune se poate vedea mai jos:


In curind urmeaza ca in combinatie tot cu arduino si prescalerul M506 (descris foarte frumos de Nicu Florica aici) sa se transforme in frecventmetru.

Am folosit doar DHT11 cu attiny85 si functioneaza perfect. Codul modificat pe github.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SG3524 ca sursa de laborator

Am testat functionarea lui SG3524 ca sursa de laborator, mai exact am adaptat schema 10.3.2 de la pagina 16. In urma experimentelor s-a co...