marți, 9 octombrie 2018

Termometru cu DS18B20 cu ATTINY85-digispark pe 7segmente 2 digiti cu74HC595 programat pe MACOS

Am reluat proiectul anterior de data asta cu scopul de a testa programarea unui modul digispark cu Attiny85 pe MACOS (pe windows10  nu a mai vrut sa munceasca driverul micronucleus).
Am folosit acelasi display cu 7segmente si 2 digiti cu 74HC595, iar ca senzor de temperatura am folosit un DS18B20 (tocmai au sosit mai multe).
Testul pe breadboard arata ca mai jos:


Modulul cu Attiny85 este ca in figura:
Din codul postat pe github se deduce foarte usor schema, P0, P1, P2 se duc la display, iar la PB3 senzorul cu o rezistenta de 4k7 la +5V.

Pe MACOS instalarea si programarea acestui modul a fost foarte simpla, trebuie doar scris in arduino IDE la Preferences:
http://digistump.com/package_digistump_index.json

 Apoi din Board Manager se instaleaza pachetul cu drivere (cel corespunzator cursorului de la mouse).


Astfel am reusit sa vad modulul meu:


Si programatorul micronucleus:

Diferenta fata de programarea modulelor arduino este ca modulul digispark nu trebuie sa fie conectat pe USB in momentul cind se da UPLOAD, acesta se va conecta in momentul cind apare mesajul generat de arduino IDE, in partea de jos unde este scris cu portocaliu. De asemenea apare mesaj cind se termina incarcarea. In acest moment se deconecteaza de la USB si se pune pe breadboard.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SG3524 ca sursa de laborator

Am testat functionarea lui SG3524 ca sursa de laborator, mai exact am adaptat schema 10.3.2 de la pagina 16. In urma experimentelor s-a co...