duminică, 1 iulie 2018

Control ton cu TDA1524 si arduino

Cu ceva timp in urma am realizat un corector de ton cu TDA1524 caruia i-au cam cedat potentiometrii. Asa ca am testat inlocuirea acestora cu un arduino. Am preluat materialul lui Nicu Florica caruia i-am adus mici modificari.
Schema este preluata fara nici o modificare:
La iesirile spre TDA1524 am inseriat cite o rezistenta de 1K cu un 10microF la masa.
In codul meu am modificat PWM-ul la 222 in loc de 255 ca sa iasa 4,2V la maxim conform datelor de catalog ale lui TDA1524. In plus ca sa am un ordin de marime asupra valorilor reglate le-am afisat si pe acestea de LCD. 
Ca mod de functionare daca se apasa butonul meniu se trece pe rind la reglat volum, balans, bas si inalte. Ajustarea se face cu cele doua botoane plus si minus. Daca nu se apasa butonul meniu din plus si minus se regleaza doar volumul. Era obositor sa trec prin tot meniul doar pentru reglajul volumului, care este manevrat mai des.

Imagini de la teste
  • La initializare afizeaza starea curenta, cea memorata la ultimul reglaj:


  •  Placa corectorului de ton pe care am lipit rezistentele de 1K si condensatorii de 10micro. Mijlocul potentiometrilor s-au sectionat de pe placa.

  •  In spate este un amplificator cu TDA2616 pus rapid pe o placa de test ca sa pot auzi efectul reglajelor. Am testat cu un arduino uno caruia ii voi transfera controlerul pe un cablaj imprimat impreuna cu cele trei butoane, rezistentele si condensatorii. (probabil si TDA-ul functie de spatiul din caseta)


  •  Valorile afisate sint de la 0 la 38


  •  Nu m-am chinuit sa aliniez datele afisate pentru ca inca sint in dubii daca voi folosi LCD-ul asta sau trec pe un TFT.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SG3524 ca sursa de laborator

Am testat functionarea lui SG3524 ca sursa de laborator, mai exact am adaptat schema 10.3.2 de la pagina 16. In urma experimentelor s-a co...