duminică, 15 septembrie 2019

Ceas matricial NTP cu ESP8266 pe matrice I2C 2x8

Cu ceva timp in urma am luat din greseala citeva placute cu HT16K33 (driver I2C) ce voiam sa le folosesc cu un display 4x7 segmente. Placuta arata ca cea de mai jos:
iar cea dorita de mine pentru 7 segmente trebuia sa fie asa:

Abuzind de google am gasit utilizarea si pentru cele luate gresit. Acestea se folosesc pentru conectarea a doua matrici de 8x8 LED-uri. In link sint detalii despre acestea.
Eu am folosit doua matrici de 8x8 LED-uri (ceva mai mari decit cele propuse de Adafruit ) ce le-am lipit pe o placa de test si am facut legaturile cu fire, ca in schema de mai jos:
Aici A0 se duce la A2 si invers (posibil eroare de redactare).
A iesit ca mai jos:

Tot abuzind de google am gasit un mod de a utiliza alte fonturi mai mici decit cele din lib-ul lui HT16K33, astfel incit sa incapa 4 cifre si sa pot face un ceas sincronizat cu NTP bazat pe ESP8266 fara RTC.
Am facut citeva mici modificari la afisare (i-am pus puctele despartitoare, am modificat ora pentru fusul orar din Romania si afisarea orelor fara AM/PM) iesind ca mai jos:
 Desi luminozitatea aici este setata la 1, ( matrix.setBrightness(1);) este foarte vizibil ziua pe lumina, iar noaptea nu deranjeaza.

Si un mic filmulet cu functionarea, in linkCodul meu cu modificarile facute este tot pe github. Fisierul WiFi_Network.h (aici pune SSID-ul si parola de WIFI) trebuie copiat in acelasi folder cu Feather_Matrix_NTP_Clock.ino
consumul este nesemnificativ (0.01A , nu am reusit sa-l prind poza)
 La ESP8266, I2C-ul este pe GPIO5 si GPIO4 (D2, D1)
Update: Am facut update la cod folosind lib-ul lui tzapu cu ajutorul caruia se poate configurarea retelei wifi de pe telefon. Am mai modificat astfel incit sa nu mai fie necesar WiFi_Network.h .
.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SMPS 7V-18V cu TNY268 cu curent ajustabil

Inspirat de un clip video  ( detalii si aici ) am realizat o sursă de 14,2V cu curent constant reglabil. În secundar de fapt este aceeași id...