sâmbătă, 21 septembrie 2019

Ceas cu afisare pe TFt cu ILI7575 cu reglaj

La solicitarea unei cunoștințe, pornind de la materialul de aici: https://simple-circuit.com/arduino-ds3231-st7735r-color-tft/ , am adaptat codul pentru un shield TFT de 2,8" cu ILI7575.
Din nefericire acest display TFT nu a vrut să se aprindă decât cu lib-ul lui JoaoLopesF . La acest lib încă nu m-am prins cum să-i adaug alte fonturi.
Ca să pot folosi A4 si A5 de la Arduino UNO pentru I2C-ul lui DS3231, am eliminat pinul reset de la TFT și l-am legat la reset-ul lui Arduino,
In cod modificarea este: 

#define LCD_RESET 0 // Can alternately just connect to Arduino's reset pin

De la TFT am eliminat și cei 4 pini corespunzatori conectarii SD-ului, pentru a face loc la cele 2 butoane și pentru senzorul DHT11.
Modificările se pot vedea în imaginea de mai jos:
După adaptarea codului (conform "caietului de sarcini") a ieșit ca mai jos:
Funcționalitățile butoanelor au ramas aceleasi, adică la apasarea lungă a butonului 1 se intră in mod programare situație în care fileaza câmpul de reglat, din butonul 2 se incrementează pozitiv după care  este reluat de la 0. După reglarea minutelor, apăsarea butonului 1 resetează secundele și iese din mod programare.
Pun și un link către un filmuleț scurt ce arată modul de reglaj.
Codul adaptat este pe github.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Amplificator ultra simplu cu MOS 40W/8Ohm la 2x30V

 Am început construcția unui amplificator cu tranzistori MOS după o schemă proiectată de Ionel Epure , care se împacă foarte bine cu boxele ...