sâmbătă, 23 septembrie 2017

Sursa 0-20V/3A comandata de arduino cu afisare pe OLED 128x32

Am refacut sursa din articolul anterior adaugind un al doilea AO, pentru ca in varianta initila reactia negativa nu functiona corespunzator, producind mici variatii ale tensiunii de iesire functie de consum. 
Asa ca primul AO se ocupa de furnizarea referintei, iar al doilea AO de stabilizare si reglaj tensiune.
Am gasit prin sertar un display OLEd cu rezolutie de 128/32 si am adaptat codul pentru a afisa pe acesta. 
Deocamdata am pastrat afisarea pasilor ca sa pot regla amplificarea primului AO. (La final voi afisa cind este scurt pe iesire, mai este A2 liber si voi monitoriza starea colectorului lui BC107 care se ocupa de preotectia la scurt.)
Reglajul porneste din 0V pina la 20V, iar pina la 3A tensiunea de iesire este constanta, dupa care BC107 blocheaza comanda.
Reglajul curentului de iesire nu m-a interesat in acest moment. (mai sint necesare inca 2 AO, si e posibil sa nu-mi incapa cablajul in cutia ce urmeaza sa soseasca).
Schema a devenit:
Mai jos sint citeva imagini de la teste:

 Temperatura radiatorului fara ventilatie nu a depasit 40 grade la 2,5A, si 3,2V cu 28V pe intrarea in colectorul lui 2N3055 (IPRS Baneasa).


In curind si cablajul imprimat, dar astept carcasa ca sa-l pot adapta la gaurile de fixare ale cutiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Amplificator ultra simplu cu MOS 40W/8Ohm la 2x30V

 Am început construcția unui amplificator cu tranzistori MOS după o schemă proiectată de Ionel Epure , care se împacă foarte bine cu boxele ...